GOLVLÄGGNING I STOCKHOLM

golvlaggning

Vi erbjuder professionell golvläggning i Stockholm, inklusive parkettgolv, massiva trägolv och specialgolv. Välkommen till Dtae Bygg! Vi strävar efter att uppnå en klassisk och hållbar finish genom att använda moderna metoder. Kontakta oss för en offert eller en kostnadsfri besiktning där vi kan ge dig förslag på åtgärder.

GOLVLÄGGARE I STOCKHOLM

Vi strävar inte efter att vara det billigaste alternativet – det finns alltid någon som kan ge dig ett lägre pris – istället fokuserar vi på att ge dig bästa möjliga valuta för dina pengar. Vi vill erbjuda en positiv kundupplevelse genom hela processen, från första kontakt till färdigt golv. Tillsammans med högkvalitativa material och professionellt utfört arbete kan vi garantera att du kommer vara nöjd med ditt val av golvläggare i Stockholm.

Vår process börjar med att du kontaktar oss för att boka ett möte. Vi kommer sedan och besöker dig för att diskutera dina önskemål och eventuella frågor. Utifrån detta möte kan vi presentera en offert som tydligt beskriver vilka åtgärder som ska utföras. Du får självklart ett fast pris för arbetet, inklusive moms. Om du väljer att anlita oss skickar du in en beställning för arbetet som sedan utförs enligt offerten. När arbetet är färdigt går vi igenom det tillsammans med dig för att säkerställa att du är nöjd. Till slut skickar vi en faktura där eventuell ROT-avdrag redan är avdraget.

golvlaggning

LÄGGNING AV MASSIVA TRÄGOLV

Massiva trägolv är vackra och ger en behaglig känsla när du går på dem. Eftersom de består av ett enda stycke trä genomgående kan de slipas om många gånger, vilket ger dem en lång livslängd. Massiva trägolv kan läggas med olika träsorter, som furu, ek, gran, ask eller körsbär, antingen som plankor eller som parkettgolv med stavmönster.
Massiva trägolv fästs med spik, skruv eller lim mot ett underlag, vanligtvis reglar men ibland även befintliga golv. Detta ger stabilitet åt golvet, men gör det något mer känsligt för fukt och rörelser. Massiva trägolv är inte heller lika lämpliga för golvvärme som vissa andra trägolvstyper. Trots detta kompenseras dessa faktorer oftast av den genuina känslan och den överväldigande skönheten som massiva trägolv ger.

Beroende på var i bostaden golvet ska läggas finns det olika faktorer att överväga för massiva trägolv. Utseendet kan varieras i det oändliga genom val av träsort, längd och bredd på plankorna samt parkettmönster. Vi har stor erfarenhet av att lägga massiva trägolv och kan ge dig tips och idéer för vad som skulle passa bäst i din bostad.

logoo

Kontakta oss

golvlaggning

LÄGGNING AV PARKETTGOLV

I det svenska språket har begreppet “parkettgolv” traditionellt sett avsett massiva trägolv med parkettstavar som läggs i olika mönster, till exempel fiskbensmönster. Dessa golv var mycket populära i svenska hem från slutet av 1800-talet och under större delen av 1900-talet, och vi lägger fortfarande många massiva parkettgolv. Numera refererar “parkettgolv” oftast till en annan typ av golv, nämligen lamellparkett. Lamellparkett består av flera skikt trä som limmas samman för att uppnå högre stabilitet. Lamellerna tillverkas i stavar, som sedan limmas ihop och säljs som färdiga plankor.

En typisk lamellparkett består av tre skikt: en underliggande gran- eller furuskiva, ett tvärgående skikt av spånskiva eller plywood, och ett översta skikt av den träsort som utgör själva golvytan. Vanliga träslag för lamellparkett inkluderar ek, bok, ask och flera andra. Det översta skiktet är alltid minst 25 mm tjockt, vilket möjliggör flera slipningar. Genom att limma samman skikten skapas ett mycket slitstarkt och hållbart golv som inte påverkas av temperaturförändringar eller fukt.

Vi erbjuder läggning av både lamellparkett och massiva parkettgolv enligt dina önskemål. Våra erfarna golvläggare har kunskap om hundratals parkettmönster och kommer gärna med förslag som passar din bostad.