Renovering

Renovering är en spännande men ibland också rörig process. För att underlätta din resa i renoveringsdjungeln erbjuder vi möjligheten att träffa experter och få offerter från Stockholms bästa byggföretag. Vi kan även hjälpa dig med visualisering genom ritningar till ditt hem, materialinköp till förmånliga priser och ge dig kontakter till allt du inte visste att du behövde.

Hur mycket kostar det att renovera?

När det gäller kostnaden för en renovering i Stockholm beror det på omfattningen av renoveringen, fastighetstypen och komplexiteten i utförandet. En totalrenovering av WC, tvättstuga, badrum, kök, måleri, golvslipning och el kostar vanligtvis mellan 9 000 och 14 000 kr per kvadratmeter.

Hur lång tid tar det att genomföra en renovering?

Det är svårt att ange exakt tid för genomförandet av en renovering, eftersom det beror på flera faktorer. Det beror på om det är en villarenovering eller lägenhetsrenovering, vad som ska renoveras och hur stor ytan är. En grov uppskattning kan göras genom att beräkna antalet arbetstimmar och dividera det med antalet arbetare som kan arbeta effektivt på platsen. Mindre utrymmen tar vanligtvis längre tid att renovera per kvadratmeter.

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min renovering?

Innan du påbörjar din renovering är det viktigt att vara mentalt förberedd på att det tar tid och att du behöver vara flexibel. Det är också rekommenderat att ha en ekonomisk buffert på 20% av kostnaden. Förbered dig genom att förstå din smak och vad du gillar genom att skapa en moodboard och ta hjälp av en arkitekt eller inredningsarkitekt om möjligt. Gör praktiska förberedelser som att skapa checklistor, ha kontaktuppgifter till föreningen och fastighetsskötaren, vara närvarande och samarbeta med byggaren, och anlita en besiktningsman för slutbesiktning.

renovering
renovering
renovering
golvlaggning
golvlaggning

Praktiska tips när du ska renovera

När det gäller praktiska tips för renovering kan du skapa checklistor baserat på offerten från ditt byggföretag, ha kontaktuppgifter till föreningen och fastighetsskötaren, vara närvarande och samarbeta med byggaren, och anlita en besiktningsman för slutbesiktning. Det är också viktigt att lära känna din egen inredningsstil och smak genom att söka inspiration från konstruktörer, köksleverantörer och butiker som erbjuder kakel, klinker och badrumsinredning.

Vi erbjuder allt detta för att göra din renoveringsresa enklare och ge dig den hjälp du behöver för att uppnå det resultat du önskar.